email contact@lniarad.ro phone0257 253 968

Erasmus 2022


 

Integration of Educational Robotics to Scientific Learning Teaching Process


Liceul Național de Informatică Arad, în calitate de partener al proiectului ”Integration of Educational Robotics to Scientific Learning Teaching Process” (nr. proiect 2020-1-TR01-KA201-092601), finanțat prin programul Erasmus+, a organizat în data de 9 decembrie 2022, evenimentul de multiplicare (workshop), activitate de diseminare a activităților implementate și a produselor intelectuale elaborate în cadrul proiectului, în perioada 2020-2022.

Agenda evenimentului a acoperit prezentarea tuturor activităților desfășurate în cadrul proiectului, obiectivele, partenerii, demersul detaliat de realizare a produselor intelectuale, prezentarea platformei educaționale scienceerobot.com și activități practice.

     

În cadrul întâlnirii, directorul liceului, prof. Lilla Pellegrini, a prezentat obiectivele și activitățile desfășurate în proiect, iar coordonatorul proiectului, prof. Florina Păsculescu, a adus în atenție produsele intelectuale ale proiectului. Despre importanța educației STEM în contextul educațional actual a vorbit doamna inspector, prof. dr. Adina Avacovici. 

     

În partea a doua a evenimentului, s-au desfășurat ateliere de lucru coordonate de prof. logoped Oana Pernevan și ing. Daniel Pernevan de la Clubul de programare și robotică It suits Roboschool din Arad.

     

La eveniment au participat peste 30 de profesori din școlile si liceele din Arad, precum și inspectori din cadrul Inspectoratului Județean Arad, doamna inspector școlar general adjunct, prof. Isabella Barbocz și doamna inspector pentru proiecte educaționale, prof. dr. Adina Avacovici.Participanții au acordat feedback pozitiv și au apreciat munca și produsele intelectuale elaborate în cadrul proiectului.